Nederlands

Veelgestelde vragen

 1. 1 Wat is het doel van deze klinische onderzoeksstudies?

  Het doel van de BE MOBILE-studies is nagaan of het experimentele geneesmiddel, bimekizumab genaamd, veilig en doeltreffend is voor de behandeling van volwassenen met niet-radiografische axSpA of ankyloserende spondylitis.

 2. 2 Hoe weet ik of ik aanmerking kom voor deelname?

  Als u meer wilt weten over deelname, ga dan naar de pagina ‘Kan ik deelnemen? Als u voldoet aan de belangrijkste studiecriteria, kunt u contact opnemen met een studiecentrum ter plaatse. Het personeel van het studiecentrum zal de details van het onderzoek met u bespreken en zal u ook een aantal medische vragen stellen om te zien of u in aanmerking komt voor deelname.

 3. 3 Waar moet ik op letten vooraleer deel te nemen aan een klinische onderzoeksstudie?

  Voordat u deelneemt aan een klinische onderzoeksstudie, kunt u dit best even bespreken met mensen in uw omgeving. Uw arts kan bijvoorbeeld medisch advies geven en uw familie en vrienden kunnen hun visie op uw beslissing geven. U kunt uw deelname ook bespreken met een patiëntenondersteuningsgroep of met andere patiënten die al eerder hebben deelgenomen aan klinisch onderzoek.

 4. 4 Moet ik van arts veranderen?

  Nee. Klinische onderzoeksstudies bieden kortdurende zorg die specifiek is voor de studie gedurende de hele duur van de studie. Klinische onderzoeksstudies bieden geen langdurige eerstelijnsgezondheidszorg. Zodra uw deelname aan de studie eindigt, zal uw vaste arts terug volledig voor uw zorg instaan.

 5. 5 Hoe wordt ik gecompenseerd voor mijn deelname aan deze studies?

  Alle onderzoeksgeneesmiddelen en studiegerelateerde zorg worden gratis aan u verstrekt. Zie het Formulier voor geïnformeerde toestemming voor meer informatie.

 6. 6 Waar bevinden zich de studiecentra?

  De studiecentra zijn wereldwijd gevestigd.

 7. 7 Welk experimenteel geneesmiddel wordt getest?

  Bimekizumab is een experimenteel geneesmiddel dat ontwikkeld werd voor de behandeling van axiale spondyloartritis. Bimekizumab wordt onderhuids (subcutaan) toegediend via injectie.

 8. 8 Wie heeft toegang tot mijn naam en de informatie die tijdens mijn deelname wordt verzameld?

  Uw persoonlijk identificeerbare informatie (bijvoorbeeld naam en adres) is ontoegankelijk voor iedereen die niet direct betrokken is bij deze klinische studies, behalve met uw toestemming of zoals vereist door de wet.

  Alle informatie verkregen uit deze klinische onderzoeksstudies kan worden gebruikt voor de publicatie van de resultaten. Deze informatie wordt echter alleen gecombineerd met gegevens van andere deelnemers en kan niet worden gebruikt om een bepaalde deelnemer te identificeren.

  De sponsor van deze klinische onderzoeksstudies heeft zonder uw toestemming geen toegang tot persoonlijk identificeerbare informatie die via deze website wordt ingediend.

KLAAR OM TE STARTEN?

EEN STUDIECENTRUM ZOEKEN